”Svenska styrkan i Adenviken bör frita Dawit”

Jag skulle precis gå och lägga mig då jag läste något som genast fick mig att höja ögonbrynet så mycket att det förenade sig med hårfästet. Är det första april, var det första jag tänkte.

Ta en titt på bilden nedan. Är det någon som kan förstå logiken kring det här: varför skulle Sveriges styrka i Adenviken, vars största bedrift hittills är infångandet av 7 bönder i en fiskebåt, kunna strosa in i ett främmande land, förklara krig och frita en fängslad människa som befinner sig någonstans i detta 121 320 km² stora land?

pirat2_937707l

Det är MUF:s ordförande som skrivit något så urbota korkat att han förtjänar förvisning till Eritrea:

AB

SVD

”Moderata ungdomsförbundet skulle exempelvis starkt stödja om Sverige tillsammans med andra eller själv satte ihop en insatsstyrka och fritog Dawit Isaak. EU:s snabbinsatsstyrka borde vara ett påtryckningsmedel i kampen för att befria Issak. Vi borde inte heller backa för att realisera hotet om Eritrea inte ger efter.”
– Han föreslår alltså rakt och öppet att EU bör förklara krig mot ett land på andra sidan jordklotet. Om alla tänkte som den här killen så skulle EU snart förvandlas till det nya USA, på tal om det landet så skulle vi kanske passa på att frita terrormisstänkta svenskar som sitter fängslade utan rättegång hos vår kära granne i väst?

”Där gör vi redan nytta. Idag (26/5) har svensk militär avvärjt en kapning och gripit 7 stycken pirater. Det jag berättade om för två år sedan är nu verklighet och nu när det svenska militära engagemanget visar sig fungera på riktigt borde man seriöst överväga det som ett reellt alternativ även för Isaak.”

Denne man måste vara galen, logiken går inte riktigt ihop. Hade han tänkt sig att Sveriges tre korvetter i området, med en styrka på sammanlagt 150 man (flottan, inte marktrupper), ska ta sig in i Eritrea, leta upp Dawit, frige honom, och plöja igenom ett land som genomgått 30 år av krig, och lägger 12% av sin BNP på försvar.

Oavsett hur stor deras försvarskapacitet så kan den lätt klara av 150 man, för att inte tala om hur stor sannolikheten är att dom dödar honom innan den svenska försvarsmakten hunnit fram.

Att någon så inkompetent leder ett av de största ungdomsförbunden i Sverige gör mig mörkrädd! Det är samtidigt en smickrande insikt att jag själv skulle vara betydligt bättre lämpad att leda detta ungdomsförbund, smickret bleks dock då jag inser att en större del av Sveriges befolkning är bättre lämpade än den här jubelidioten.

Mitt redan låga förtroende för MUF sköts i sank likt en Svensk räddningskorvett påväg mot Eritrea.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Leo, Veckans wierdo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s