Rattfyllerister i nattlugnet

Igår var vi ute och installerade en kamin i Lindome (ligger i utkanten av Göteborg). För er som inte är helt uppdaterade kring hur mitt liv ser ut just nu så kan jag berätta att jag bor mitt ute på landet där jag även jobbar, med att installera kaminer!

Har man 2km till en buss som går varannan timme så är det lätt hänt att man känner sig *en smula* isolerad, varför jag just nu är i full färd med att ta körkort.

Igår körde vi som sagt till Lindome, och även hem. Då vi skulle köra hem var det becksvart ute, och motorvägen saknade belysning. Det fanns knappt en bil på vägen och jag var påväg att gasa upp för att köra om en lastbil. Plötsligt ser jag hur lastbilen börjar svänga, och tänker ”happ, nu kommer en kurva”. 200m senare där det borde funnits en kurva såg jag bara raksträcka så långt ögat kunde nå, inte minsta krök på denna väg!

Jag kom lite närmare lastbilen och såg vad som egentligen hände: den körde först en halvmeter innanför väggrenens linje, och sedan ut en halvmeter utanför. Det låter kanske som om jag bara borde kört om och struntat i honom, problemet var att vi båda körde med släp (maxhastighet 80), detta innebar att det inte var lite last i gungning, närmare bestämt 4,25 hög och drygt 2m bred dödsvagn som låg och hotade.

det slutade med att jag låg kvar bakom honom i en hel timme, vissa gånger tänkte jag ”nej nu jävlar kör jag om!”, men då säger pappa ”NEJ! ta det väldigt lugnt nu!”. han snittade 70, vilket betydde att vi kom hem väldigt sent, det var dock lite ballt att se hur andra lastbilar körde om honom. Det skulle varit en mighty olycka om han drog in i en lastbil, fyfan!

Det är egentligen för jävligt att lastbilschaufförer kan ligga och åka en sträcka som Malmö – Göteborg och vara konstant onyktra, då man kör en pjäs som är 4,25 meter hög. Vem kan göra något åt det hela, för hur ofta kommer egentligen en polisbil förbi-cruisande på motorvägen? Samtidigt så börjar polisen göra alkoholkontroller klockan 9-11 på dagen för att förbättra statistiken, självklart är det ingen som ligger och kör onykter vid den tiden!

Annonser

Lämna en kommentar

Under Leo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s